Wees de meeuwen te slim af!

Op veel plekken, maar vooral in de binnenstad, pikken meeuwen de zakken met plastic afval open. In het voorjaar en de zomer lijkt dit altijd wel erger dan in de ‘donkere maanden’. Resultaat is een vreselijke bende in de woonomgeving.

Daarom vraagt de gemeente de inwoners die hun plastic, blik en pak nog in zakken moeten aanbieden om dit afval niet vóór 07.30 uur aan de weg te zetten/op te hangen tijdens de ophaaldag! Als plastic zakken dagen eerder buiten worden gezet is dit echt een feest voor de meeuwen. Later buitenzetten betekent niet dat er geen feestje plaatsvindt maar wel een kleiner feestje!

Vorige week is tachtig kilo plastic afval in het centrum opgeruimd. Uiterlijk eind 2020 hoeft niemand meer zijn plastic afval in zakken te bewaren en aan te bieden. De meeste huishoudens hebben dan een oranje bak voor plastic, blik en pak. In het centrum zal de aanpak variëren.

Na de zomervakantie krijgen de inwoners van De Schooten, Nieuw Den Helder en Huisduinen een oranje bak voor de deur. Daarna volgen de buurten die direct aan het centrum grenzen (zoals bijvoorbeeld Vogelbuurt en Indische buurt). Zij krijgen waarschijnlijk in de eerste helft van 2020 de oranje bak aan huis en ook ondergrondse containers in de buurt voor het restafval.

Het centrum is een geval apart. Daar verschilt het per buurtje wat er mogelijk is. De gemeente gaat daar samen met de bewoners en HVC uitgebreid naar kijken: wat zijn de wensen en wat kan HVC leveren. Het resultaat kán zijn dat het aanbieden van afval in elk buurtje anders wordt.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie