Weer winst voor koploper FC Den Helder

De veldvoetballers van trainer John Dobma zijn aan een indrukwekkende reeks overwinningen bezig. Door de 3-2 winst tegen Hollandia T is de Helderse ploeg al weer acht wedstrijden ongeslagen.

“Vandaag hebben we de toeschouwers niet kunnen laten genieten van oogstrelend voetbal”, vertelt teammanager Richard Verhoef. Laat ik het sterker vertellen, het was dramatisch, maar als het voetballend niet loopt moeten de mouwen opgestroopt worden. En omdat de tegenstander uit Tuitjenhorn de duels ook niet schuwt, kregen we deze zondag werkvoetbal te zien. Om het nu meteen ‘geluk van de koploper te noemen’ gaat me te ver, maar het zat vandaag zeker niet tegen.”

De Helderse ploeg kwam op achterstand door een treffer van Thomas Driesse. Voor de rust kwam David Albert met het antwoord en liet de gelijkmaker aantekenen, na een voorzet van Tom van Zandwijk.

Toen brak het doelpuntrijke laatste kwartiertje aan. Eerst bracht weer David Albert de Nieuwerdiepers aan de leiding. Maar twee minuten later lag door een vrije trap de gelijkmaker alweer in het Helderse goal. Het slotakkoord was echter voor de gastheren, want Roy Huisman kopte een corner genadeloos tegen de touwen. De bezoekers wilden zich echter niet gewonnen geven en Jelmer Philip moest zijn niet geringe keeperskwaliteiten aanspreken om de gelijkmaker te voorkomen.

“Het was weer ‘ouwerwets billenknijpen’, maar deze wedstrijd hebben we ook weer overleeft”, eindigt Verhoef opgelucht. FC Den Helder is koploper met 43 punten uit 20 duels, daarna volgen ZAP (38 uit 18), Kleine Sluis en Meervogels (beide 35 uit 17).

Volgende week gaat de Helderse ploeg op bezoek bij Egmondia.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie