Weer motorcross in Den Helder

In de zoektocht naar een eigen baan, zijn de motorcrossers van Noord-Holland voorlopig terecht gekomen op hun oude stek.

Vijf jaar geleden moesten ze vertrekken, nadat de vergunning verlopen was. Nu zijn er nieuwe afspraken gemaakt en dus konden de crossers dit weekeinde hun eerste trainingsrondes rijden.

“Ja, gelukkig, we mogen weer rijden op Den Helder”, vertelt één van de vele crossers op de crossbaan bij het Kooypunt. “Anders moeten we soms wel twee uur rijden voor we ergens terecht kunnen.” Hij is niet de enige die blij is dat er voorlopig weer een echt honk is waar ze naar toe kunnen, zo  meldt LOS-Mediapartner NH.

Voorzitter Gert Meereboer van MC Noord-Hollands: “Het is belangrijk dat de club weer bij elkaar is en dat je weer een stuk van de ziel van de club terug hebt, want je hebt een plek om samen te komen.”

Die kantine zag er drie weken geleden heel wat minder knap uit dan nu. Toen de crossers bijna vijf jaar geleden moesten vertrekken, bleven alle spullen staan. De afgelopen tijd is hard gewerkt om de baan en het gebouw weer op orde te krijgen. “Met zo’n 30 tot 40 vrijwilligers hebben we in twee weekenden tijd de boel weer opgepakt”, vertelt Meereboer.

De grote droom van de motorcrossers is een permanente baan. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een locatie in de Wieringermeer, maar de komende vier jaar zitten ze even goed in Den Helder. Twaalf keer per jaar mogen ze hun oefenrondes rijden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie