Weer honderden euro’s voor KiKa

De Helderse ondernemer Jacco Kat, eigenaar van AH Schooten Plaza, overhandigde woensdagmiddag een cheque voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) aan Jessica de Jong.

De actie met lege flessenbonnetjes, die in mei 2017 begon, heeft maar liefst €326,80 opgeleverd. De Jong nam de cheque in ontvangst, omdat ze als tegenprestatie voor de inzameling over acht dagen duizend kilometer gaat fietsen in zes dagen tijd. De Giro di Kika.

De Jong fietst voor het derde jaar achter elkaar de tocht door de Italiaanse Dolomieten. “Dit jaar heeft de tocht alleen een extra betekenis gekregen. Vorig jaar fietste ik voor Martijn Rieuwers, die hoorde dat hij ziek was”, blikt De Jong terug.

“Dit jaar fiets ik ook voor Martijn. Hij heeft alleen geen goede behandeling voor de kanker kunnen krijgen en is in oktober 2016 overleden. Ik fiets dit jaar voor Martijn, omdat ik het hem beloofd had en om alle andere kinderen die nog strijden te kunnen helpen.”

“De teller van het geld dat ik voor Kika heb ingezameld, komt met dit bedrag van de flessenbonnetjes erbij bijna op zesduizend euro”, zegt Helderse trots. “Over acht dagen vertrek ik naar de Dolomieten en stijg ik tot grote hoogte, dichtbij Martijn.”

Meer info op www.detochtvanjeleven.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie