Weer geen winst voor Zeemacht

Dat Eindhoven momenteel de zaalvoetbal hoofdstad van Nederland is, blijkt niet alleen uit het feit dat de koploper FC Eindhoven vrijdagavond de huidige landskampioen Hovocubo met 2-6 wist te verslaan. Maar ook het gepromoveerde ZVV Eindhoven acteert op het hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland. De tweede club uit de lichtstad was vrijdagavond met 4-1 te sterk voor de Helderse zaalvoetballers.

De Nieuwediepers zullen de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie tegen dezelfde tegenstander niet snel vergeten. In een absolute voetbalkraker trok de Eindhovense ploeg na het beter nemen van de beslissende strafschoppen serie aan het langste eind. Omdat ook de ploeg uit de marinestad de stap naar de Eredivisie mocht maken, reisden de Sailors vol revanche gedachten richting het Brabantse land.

Van deze goede voornemens bleef weinig over, doordat de gastheren binnen enkele minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong kwamen. Voor rust wisten de spelers van coach Arjan de Klerk terug te komen tot 2-1. In de tweede helft nam Zeemacht het initiatief in handen en had enkele grote mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zoals zo vaak in deze fase van de competitie wist de Helderse ploeg de kansen niet te benutten en dan slaat de tegenstander onverbiddellijk toe.

“We doen er echt alles aan voor een goed resultaat, maar het benutten van de kansen is ook een kwaliteit”, analyseert teammanager Ed Diederich. “Het is soms om moedeloos van te worden, gelukkig is de competitie nog lang en dit soort wedstrijden hoeven we echt niet te verliezen.” Volgende week zaterdag komt het Amsterdamse LEBO op bezoek.

Dames
De eerste damesteam van Zeemacht verloor met 2-4 van Team Alkmaar. Ook in de hoofdklasse zette het tweede team van Zeemacht hun goede reeks door en wonnen afgetekend met 3-0 van de dames van Reiger Boys. Het reserveteam van dezelfde vereniging was in de mannen eerste klasse A met 3-5 te sterk voor Limmen en blijven mee doen om de bovenste plaatsten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie