Wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht blijven zesde

Den Helder – Het tweede deel van Nationale Zwemcompetitie van de KNZB werd afgelopen weekeinde gezwommen. Door de vernieuwde opzet van de competitie en zware poule indeling, stond MSV Zeemacht, uitkomende in de landelijke B-klasse, na de eerste ronde net boven de degradatiestreep op plaats zes. De tweede ronde stond dan ook in het teken om genoeg punten te scoren om deze positie te handhaven.

Bij de tweede wedstrijd in Purmerend werden ruim 50 persoonlijke records gezwommen. Boyd en Kay Wijkman en Imme van Tatenhove zwommen PR’s op de 100 meter schoolslag, Collin Schouten en Marco vd Wulp op de 100 meter vlinderslag en Liam Wesemann en Lisa Hofland op de 200 meter vrije slag.

Op de 100 meter vrije slag waren er persoonlijke records voor Basma Essataa, Esra Hertsenberg, Mike Kloth, Thijmen van Boheemen, Danny van Geffen en Eric van Heezick. Bij de minioren regende het PR’s op de rugslag en schoolslag voor Nikki Hofland, Christopher Smit, Femke Paus, Cas Houtman, Pascale Goed, Lieke Schuijl, Reza de Vos, Cas Houtman, Talitha Holtjer, Sara vd Kraats, Natasja Pranger, Lucas Schipper en Femke Paus.

In de voorlopige tussenstand staat de ploeg van MSV Zeemacht nu nog steeds net boven de degradatiestreep op plaats zes, maar met een geslonken voorsprong op nummer zeven, ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht. De competitie wordt in februari weer vervolgd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie