Wandelhalve van Den Helder

Prachtig weer, een opperbeste stemming en geen problemen onderweg. Zo’n 1.800 lopers namen zaterdag enthousiast deel aan de Wandelhalve van Den Helder. Met start en finish op Willemsoord en onderweg onder meer dwars door de Doggershoek en de kantine van FC Den Helder.

De organisatie keek na afloop tevreden terug op de wandeltocht. “We zijn een aantal maanden bezig met de voorbereiding en dan is het heel prettig als het op de dag dat het moet gebeuren allemaal goed verloopt”, aldus vrijwilligerscoördinator Rob van der Pijl.

Het was de afgelopen tijd onder meer zijn taak om genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen en dat was weer gelukt.

Voorzitter Marco Bena Brandini: “We hebben dit jaar bewust tijd vrij gemaakt om als organisatie tijdens de Wandelhalve zelf even onderweg op wat plekken te kijken hoe het ging.”

“In eerdere jaren was daar door allerlei drukke bezigheden eigenlijk geen tijd voor, maar gelukkig zit de organisatie steeds beter in elkaar en dus konden we die tijd nu wel even nemen.”

Het evenement verliep zaterdag probleemloos, al zijn er volgens de voorzitter altijd kleine dingen die beter kunnen. Enthousiast waren de wandelaars vooral over de doorgang door de voormalige jeugdgevangenis De Doggershoek.

Foto’s: DHFOTO.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie