Waddenbelevingspunt komt in Den Oever

Het Waddenbelevingspunt in Den Oever wordt gebouwd in de eerste helft van 2017. De klus is gegund aan KWS infra. Het belevingspunt is een van de tastbare onderdelen van de projecten Waddenpoort Den Oever en Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen.

Op dit punt krijgen bezoekers een uniek zicht op het Werelderfgoed Waddenzee. Ook wordt hier informatie gegeven over de natuur, vogels en de Waddenzee. Daarnaast is deze plek een van de donkerste plekken van ons land, wat prachtig is om de sterren te bekijken.

Wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon is “enorm blij met deze mijlpaal”. Het is volgens hem “een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van Den Oever tot Waddenpoort.”

“Het Waddenbelevingspunt zal aantrekkingskracht hebben op toeristen die de regio bezoeken”, zegt Meskters. “Een impuls voor alle bedrijven in en rond Den Oever die aan de toeristische sector zijn verbonden.”

De vergunning voor de bouw van het Waddenpuntbelevingspunt is eerder dit jaar verleend en de financiën zijn rond. Met inzet van de Vogelbescherming en het Waddenfonds, Staatbosbeheer, de Provincie Noord-Holland en De Nieuwe Afsluitdijk kan het belevingspunt dan eindelijk gebouwd worden.

KWS is erin geslaagd om een aanbieding te doen die binnen de begroting past zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van het Waddenbelevingspunt. Samen met bedrijf bereiden we de feitelijke plaatsing voor. Bron: LOS-Mediapartner RTV Noordkop.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie