VVD-kiezers steunen Ybeltje Berckmoes

Ondanks kritiek vanuit haar eigen partij heeft het in Julianadorp woonachtige Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam (VVD) volgens een meerderheid van de VVD-kiezers wel gelijk.

Uit een peiling onder kiezers blijkt dat ze echt niet de enige is die voorstander is van een immigratiestop voor jonge mannen uit het Midden Oosten en Afrika. Toch zorgde het deze week voor flink wat ophef.

Maurice de Hond nam dit weekeinde de uitspraak van Berckmoes mee in zijn wekelijkse peiling en daaruit blijkt dan van alle kiezers 52 procent het met haar eens is.

Zoals te verwachten valt is de achterban van de PVV nog veel enthousiaster. Daar steunt namelijk maar liefst 96 procent de geopperde immigratiestop.

Maar ook onder de VVD-achterban scoort Berckmoes punten, want daar deelt 54 procent haar opvatting. Ook van 50Plus krijgt het Kamerlid applaus, bij deze partij is 68 procent voor het ‘grenzen dicht voor jonge mannen uit het Midden-Oosten en Afrika’.

De steun voor de immigratiestop is het kleinst bij de PvdA, namelijk 13 procent. Bij het CDA is 49 procent het ermee eens, bij D66 27 procent, SP 37 procent en bij GroenLinks 13 procent.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie