VVD-er Fritzsche verkettert Beter

Bernard Fritzsche (VVD) vindt het onverstandig dat zijn partij met Beter voor Den Helder praat over een nieuw college. Naast Beter en de VVD zouden CDA, PvdA, Seniorenpartij, Stadspartij en de ChristenUnie deel uitmaken van de nieuwe wethoudersploeg. Over die samenstelling wordt deze week overlegd.

Fritzsche doet zijn uitspraak in de Helderse Courant van 15 mei. De oud-wethouder vreest toestanden zoals die zich voordeden in 2011-2012 toen ook sprake was van een brede coalitie en die evenzeer kwetsbaar was. “Leren we dan niet van het verleden?”, verzucht Fritzsche die wel gezien wordt als een Helderse VVD-coryfee. Hij stond op de 13e plek van de VVD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezing van dit jaar.

Partijen als de VVD, CDA en PvdA zijn ‘rechtstatelijk’, redeneert Fritzsche, en die moeten niet in zee willen gaan met een partij als Beter voor Den Helder. Die heeft slechts een beperkte agenda met als belangrijkste punt het wegsturen van burgemeester Schuiling. “Ik zeg: kijk uit. Straks ben je mogelijk betrokken bij processen waar je eigenlijk niks van wilt weten.”

Wat Fritzsche verstaat onder ‘rechtstatelijk’ wordt niet duidelijk in het krantenartikel, maar het lijkt erop dat de oud-wethouder  ‘landelijk’ bedoelt. Landelijke partijen moeten geen energie steken in een lokale partij als Beter voor Den Helder.

Fritzsche vindt het wel verstandig dat een aantal wijze mensen een programma schrijft voor de bestuursperiode tot 2022. “Wie wil aansluiten is van harte welkom. In Rotterdam hebben VVD en GroenLinks dat ook zo aangepakt.” Ook de PVV zou mogen aanhaken, want die partij hoort er met 3 zetels bij. “Die kunnen het verschil maken als je een goed programma hebt geschreven en een coalitie moet vormen”, aldus Fritzsche in het dagblad.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie