Vrolijke opening voor de Noorderhaaks

De Noorderhaaks, de nieuwe ontsluiting tussen Julianadorp en Den Helder, werd woensdagmiddag officieel en feestelijk geopend.

Heleen Keur, wethouder van bereikbaarheid én de wijkwethouder van Julianadorp, mocht de aanwezigen toespreken. Ze vertelde dat niet alleen de Noorderhaaks is aangelegd, maar dat ook de asfaltlaag van de Breewijd is vervangen door een geluidreducerende deklaag. Er zijn verder verkeerseilanden aangelegd om de oversteek tussen Vogelzand en Middelzand veiliger te maken en in de groenstrook langs de weg is een vrijliggend fietspad aangelegd. De Noorderhaaks zelf valt op door de witte steenlaag, zodat deze ook in het donker goed zichtbaar is.

“Al met al is het heel fraai geworden”, stelde Keur. “Een mooi visitekaartje en Julianadorp is weer een stuk bereikbaarder en veiliger geworden.” Ze bedankte daarna iedereen die zich voor dit project heeft ingezet, zoals aannemersbedrijf BAM, de ambtenaren van de gemeente en anderen die in de afgelopen jaren hebben meegedacht en meegewerkt.

Na de toespraak ging het gezelschap naar buiten, waar een parade plaatsvond door een prachtig gezelschap. Dat bestond uit vertegenwoordigers van het Budocentrum Julianadorp, van de Duinstruiers, Kunstzin was er met onder meer de Color Guards en het Dorper Dweilorkest, Ouderwetz deed mee en via het Historisch Weekend waren enkele oude automobielen bereid gevonden mee te rijden in de optocht over de Noorderhaaks. Ook enkele Dorpers waren op de opening afgekomen. Wie ontbraken? De vertegenwoordigers van de politiek. Voor de afronding van een project dat zoveel jaren heeft geduurd had iets meer betrokkenheid van de raad verwacht mogen worden. Alleen Jan Klopstra (VVD), Edwin Dasbach (VVD) en Leo van Esdonk (PVV) hadden de moeite genomen de opening bij te wonen.


Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie