Vrijwilligers centraal op informatiemiddag Taalhuis

Het Taalhuis Den Helder zet zich in voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Het huis is nu een jaar actief en daar wordt donderdagmiddag 13 september bij stil gestaan met een informatieve middag in School 7. De belangrijke rol van de vrijwilliger staat centraal.

Sinds de opening van het Taalhuis Den Helder zijn rond de honderd laaggeletterde mensen door een medewerker van het Taalhuis geholpen naar een passend taalaanbod. Er werd doorverwezen naar taalvrijwilligers in de bibliotheek, professionals op het ROC of naar een ander laagdrempelig taalaanbod in de gemeente Den Helder.

De infomiddag van donderdag begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Er zijn diverse sprekers, onder wie Elleke Radstake van Stichting Lezen & Schrijven. Zij vertelt over het werk van een taalvrijwilliger is en hoeveel voldoening dit geeft.

Wethouder Pieter Kos gaat in op de omvang van laaggeletterdheid en het belang van een gezamenlijke aanpak door middel van het Taalhuis.

Wie interesse heeft om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan, kunnen deze middag informatie krijgen bij het ROC Kop van Noord-Holland, MEE & De Wering, het Internationaal Vrouwencentrum Den Helder, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas, Vluchtelingenwerk, AZC en KopGroep Bibliotheken.

School 7 is te vinden aan de Keizersgracht 93.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie