Vragen over opknapbeurt postkantoor

De fractie van GroenLinks is van mening dat het college van Den Helder wel heel erg voortvarend te werk gaat met de geplande opknapbeurt van het voormalige postkantoor aan de Middenweg. Bovendien gaat alles buiten de huidige huurder om en dat kan volgens de fractie niet.

“Ons hebben signalen bereikt dat heel binnenkort onderhoud verricht gaat worden aan de buitenkant van het oude postkantoor”, zo schrijft GroenLinks aan het college. “Er schijnen offertes aangevraagd te zijn voor schilderwerk en hogedrukreiniging van de ramen. Dit alles buiten de huidige huurder om.”

Het brengt de fractie tot de volgende vragen:
1. Is het college het met ons eens dat, als er onderhoud aan een pand uitgevoerd gaat worden, dit in samenspraak dient te gaan met degenen die op dat moment het pand huurt en er gebruik van maakt?

2. Heeft drie jaar geleden een rapport niet uitgewezen dat er sprake is van asbest, beton rot en achterstallig onderhoud? En is het dan niet het meest logisch dat eerst deze problemen opgelost worden, voordat men het bedekt met een laagje verf?

3. Is het college het met ons eens dat “zij nu wel heel erg voor de troepen uitloopt” met deze snelle actie, daar nog niet duidelijk is wat de toekomst van het gebouw zal worden?

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie