‘Voorwaarts in gezamenlijkheid’ is slogan nieuwe coalitie

Het duurde drie maanden, maar nu is de Helderse coalitie dan toch rond. Zeven partijen bereikten vrijdag een akkoord. Beter voor Den Helder, CDA, ChristenUnie, Seniorenpartij, Partij van de Arbeid, Stadspartij en VVD vormen de nieuwe wethoudersploeg. ‘Voorwaarts in gezamenlijkheid’ is de slogan van het nieuwe college.

Samen beschikken de partijen over een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Bijzonder is dat een niet mee-onderhandelende partij, Behoorlijk Bestuur, een wethouder levert: Michiel Wouters. Dit versterkt het draagvlak in de raad voor deze coalitie verder. De nieuwe ploeg mag in de gemeenteraad rekenen op een steun van 24 van de 31 zetels.

Het nieuwe college telt straks zeven wethouders. Dat zijn Heleen Keur (CDA), Peter de Vrij (PvdA), Remco Duijnker (Seniorenpartij), Pieter Kos (Stadspartij), Tjitske Biersteker (CU), Kees Visser (VVD) en Michiel Wouters (namens Beter voor Den Helder).

De hoofdlijnen van -wat genoemd wordt – Helders Akkoord staan in de steigers, details worden de komende week nader ingevuld. Het plan is dat het akkoord en de portefeuilleverdeling volgende week worden gepresenteerd. Het streven is om het akkoord op 9 juli in de gemeenteraad te bespreken en ook de nieuwe wethouders dan te benoemen. Enkele partijen leggen de hoofdlijnen van het akkoord nog voor aan hun leden. Daartoe zijn volgende week ledenvergaderingen gepland.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie