Voorleesontbijt De Dijk met de Suns

voorleesontbijt

Het nationaal schoolontbijt bij basisschool De Dijk werd een feestje met de eredivisie-basketballers en de coach Peter van Noord van de Den Helder Suns. Natuurlijk al leuk om op school te ontbijten met je klasgenoten, maar met deze speciale gasten was het toch extra leuk. Voor het eten werd er voorgelezen en tja, soms moest dat in het Engels, want niet alle spelers spreken Nederlands. Geen punt natuurlijk, op deze basisschool krijgen ze al jaren Engelse les.

Gezond eten
voorleesontbijtEen van de spelers vertelt dat de kinderen aandachtig luisterden en na afloop ook met vragen kwamen. Tijdens het ontbijt had hij genoeg tijd om die allemaal te beantwoorden. Een andere speler kreeg de vraag hoe hij nou zo groot was geworden, zijn antwoord: “Goed en gezond eten” ging erin als koek! Coach Peter van Noord had het maar druk met leerlingen die alles wilden weten van zijn spelers.

Brood bakken
Volgende week krijgt het ontbijten op school op De Dijk een vervolg. In samenwerking met leerlingen van Scholen aan Zee gaan ze zelf brood bakken, boodschappen doen en zorgen dat alles op tijd in de klassen is.

Fruit eten
Ook het Schoolfruit project van de Europese Unie waar verschillende basisscholen uit Den Helder aan meedoen gaat binnenkort weer beginnen. Twintig weken lang gratis 3 stuks fruit voor de leerlingen.

Foto’s: DHfoto

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie