Voorbereidingen nieuw seizoen voor basketbaldames in volle gang

Coaches en bestuur van Dozy Den Helder kunnen met gepaste trots de eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen presenteren. Met het binnenhalen van de 18-jarige basketbalster Linda van Schaik krijgt de selectie van Dozy Den Helder steeds meer gezicht.

De afgelopen weken speelde zij met de nationale U18 selectie een toernooi in Frankrijk, waar zij gemiddeld meer dan twintig minuten binnen de lijnen kwam. Na een aantal gesprekken met de Helderse coachingstaf is deze week de knoop doorgehakt. De 1.77 meter lange guard traint doordeweeks bij het CTO – net als de al eerder aangetrokken Zoë Slagter – en komt in ieder geval op vrijdag naar de sporthal aan de Sportlaan om met Dozy mee te trainen.

Anna Vicenzetto: “Ik heb nog met bondscoach Hakim Salem overleg of ze nog een keer extra mag komen, zodat ze een betere klik met de groep kan krijgen.” Van Schaik speelde het afgelopen seizoen met het CTO in de eredivisie en het seizoen daarvoor met Rotterdam. Dit wordt dan ook al – ondanks haar jeugdige leeftijd – het derde seizoen in de eredivisie.

Bartee
Ook is men er in geslaagd om de Amerikaanse center Jazmyne Bartee aan te trekken voor het komende seizoen. Zij is een welkome versterking voor onder de borden na het vertrek van Lynn Tamis en Kourtni Perry. De 1.88 meter lange Bartee kwam tijdens haar college periode uit voor Cal State Bakersfield University, waar ze met 74 blocks in één seizoen het schoolrecord brak. Ook pakt ze per wedstrijd maar liefst 17 rebounds. Cijfers die de Helderse ploeg kan gebruiken.

Bestuurslid Dave De Ronde: “Via een Amerikaanse agent had ik gezegd dat we op zoek waren naar een center en Jazmyne zocht een uitdaging in het buitenland. We waren er snel uit en als alles volgens plan gaat, dan komt ze half augustus naar Den Helder.” Ook de Helderse coaches zijn enthousiast, Anna Vicenzetto: “We hebben goed de videobeelden bekeken en zagen dat ze atletisch was, goed kan op posten en wil verdedigen. We denken dat ze goed bij onze speelstijl past.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie