Volg de cursus scootmobiel

Eind februari starten gratis rijvaardigheidstrainingen voor de bestuurders van een scootmobiel. Iedereen die in Den Helder/Julianadorp woont en een scootmobiel rijdt is van harte welkom. Er zijn trainingen in sporthal Sportlaan en sporthal Julianadorp.

Het is belangrijk dat bestuurders van een scootmobiel op een veilige manier aan het verkeer deelnemen. Daarom heeft de gemeente besloten alle bestuurders van een scootmobiel een training aan te bieden om het gebruik van dit hulpmiddel te optimaliseren.

De scootmobiel is één van de maatwerkvoorzieningen die de gemeente aanbiedt aan haar inwoners in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De trainingen worden verzorgd door JenS Beenhakker (leverancier van Wmo-hulpmiddelen). De opfriscursus duurt een dagdeel (ochtend of middag) en bestaat uit een praktisch gedeelte en een theorie gedeelte. Per keer kunnen dertig deelnemers meedoen. De trainingen vinden plaats in Sporthal Sportlaan en in Sporthal Julianadorp.

Alle cliënten die in het kader van de Wmo een scootmobiel in bezit hebben, zijn door de gemeente via een brief uitgenodigd om deel te nemen aan de rijvaardigheidstraining.

Wie zelf een scootmobiel heeft gekocht en wil deelnemen aan de training, kan zich rechtstreeks aanmelden bij JenSBeenhakker, op het e-mailadres scootmobieltraining@beenhakker.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie