Volendam op bezoek in De Brug

De zaalvoetballers van Zeemacht ontvangen vrijdag (vanavond) Volendam in sporthal De Brug. ZVV Volendam is een fusieclub en is in 1979 opgericht. De diverse fusiepartners zijn meerdere malen kampioen van Nederland geworden. Rex Volendam was in het seizoen 1990/1991 de laatste Volendamse vereniging die dat huzarenstukje wist uit te halen.

De aankomende tegenstander is een echte angstgegner voor de Helderse gastheren. De beide teams hebben menig robbertje zaalvoetbal uitgevochten en meestal was de ploeg in het oranje de bovenliggende partij. ‘Het andere oranje’ was zelfs direct verantwoordelijk voor de degradatie van de Sailors uit de eredivisie, ongeveer een decennium geleden.

In de start van de eredivisie is het ongemeen spannend. Groene Ster voert het rechter rijtje aan met negen punten, Volendam heeft zes punten verzameld. Daarna volgen ZVV Eindhoven, White Stones en Zeemacht met vier punten. Feyenoord sluit de rij met drie punten.

Omdat alle andere onderste ploegen een tegenstander uit het linker rijtje treffen, kan de winnaar van Zeemacht – Volendam zomaar hele goede zaken doen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie