Vogels en wad Balgzand van dichtbij

Doorgaans zit het Balgzand stevig op slot. Om het wad en de vogels alle rust te gunnen. Gelukkig gaat het hek vaak open voor rondleidingen. Natuurbeschermers organiseren ze. Zoals zondag 20 mei, eerste pinksterdag, en op zaterdag 26 mei.

Gidsen van het Landschap Noord-Holland verzorgen zondag 20 mei van 11.00 tot 13.00 uur een excursie. Het broedseizoen is volop in gang en dat is een spannende tijd. “Normaal gesproken heerst er rust op het Balgzand, maar vandaag mag je mee om zelf al deze vogels te zien en te beleven”, nodigt het Landschap belangstellenden uit. “Zeker als je een verrekijker mee neemt.”

Een week later organiseert de Waddenvereniging een excursie waarin het leven in de waddenbodem centraal staat. De zandkokerworm, slikgarnaaltjes en meer levende wezentjes worden van dichtbij bekeken. Deze excursie begint om 10.00 uur.

Startpunt van beide rondleidingen langs en over het Wad is het natuurinformatiecentrum ’t Kuitje aan de Oostoeverweg 80, tel. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor aanmelden en kosten van deelname aan de excursie van 20 mei: check http://www.gaatumee.nl.  Aanmelden ter plekke kan ook. Voor meer info over de excursie van 26 mei:  http://www.kuitje-balgzand.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie