Voetballers staan weer te popelen

Dit weekend gaat de tweede helft van het seizoen voor de veldvoetballers weer van start. Voor teammanager Richard Verhoef kan de competitie niet snel genoeg beginnen.

“Onze voorbereiding is in feite gestart met de traditionele nieuwjaarswedstrijd: het huidige eerste tegen “FC Den Helder oud”. Goed voor de saamhorigheid en de binding binnen de vereniging. De uitslag is dan niet belangrijk, behalve voor de spelers zelf, verliezen van die “oudjes” is uitgesloten.”

Daarna een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Texel. De Helderse ploeg wist deze wedstrijd tegen de kampioen van verleden jaar met 0-1 te winnen. Ook de oefenwedstrijd tegen plaatsgenoot HCSC werd met 5-0 gewonnen.

“Waar we in de eerste wedstrijd de vele kansen lieten liggen, ging dat tegen HCSC veel beter. Daarmee is dan ook meteen een van de aandachtspunten van de eerste competitiehelft verholpen, het benutten van de vele kansen”, vertelt Verhoef met een glimlach.

“We lijken klaar voor de uitwedstrijd tegen Hollandia T. We kunnen onze borst meteen natmaken, een zwaar veld en een tegenstander die er altijd 100% voor gaat. Eerstejaars A junior Duco Swart is per direct overgeheveld naar de selectie. Duco is een potentiele basisspeler voor het eerste en daar gaan we nog een hoop plezier van beleven.”

Twijfelgevallen: Tom van Zandwijk (gescheurde wenkbrauw tegen HCSC) en Don Weerman.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie