Voetbaldames Zeemacht O15 kampioen

De zaalvoetbalmeiden van Zeemacht, onder 15, zijn vrijdagavond kampioen geworden. In de laatste wedstrijd in de competitie werd gewonnen van directe concurrent JVC. JVC heeft nog twee wedstrijden in te halen, maar kan de meiden van Zeemacht niet meer inhalen op de ranglijst.

Op één persoon na was het talententeam van Zeemacht compleet, Joélla Gatowinas had helaas andere verplichtingen. In de 6e minuut opende Zeemacht de score door een doelpunt van Melanie Vaalt. Niet lang daarna antwoordde JVC door de 1-1 te laten noteren. Daarna brak een onrustig verloop van de wedstrijd aan, met als gevolg de 2-1 voor JVC, door een klein foutje in de defensie van Zeemacht. Dit was ook de stand bij het wisselen van speelhelft.

Na een korte peptalk begonnen de meiden aan de tweede helft, met kansen over en weer. Keepster Djena Nicolaas hield in het verdere verloop van de wedstrijd keurig haar doel dicht. Het begon weer beter te draaien bij Zeemacht en dat resulteerde in de gelijkmaker van Romy Hoogsteder, op aangeven van aanvoerster Kriss Bok. Nog geen minuut later knalde Demi Siemelink de 2-3 achter de keepster van JVC. Het zelfvertrouwen was weer terug binnen de ploeg.

Silvie de Munck mortier (11 jaar) was lekker bezig, vast aan de bal en zelfs even een balletje achter haar standbeen langs halend om vervolgens Merel Meuleman aan te spelen. Die op haar beurt de 2-4 maakte. JVC probeerde daarna nog door veel druk te zetten weer aan te sluiten, maar Evy van de Kamp stond dat niet toe, onderschepte de bal met enige regelmaat. Met nog drie minuten op de klok was het Quinty van der Linden die de spits Tiffany Scholes, ook nog maar 11 jaar, op de middenlijn aanspeelde en vervolgens alleen op de keepster van JVC afging, waarna ze met haar favoriete linkerbeentje keurig de 2-5 in het hoekje schoot. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap een feit!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie