Vliegerfeest weer op het strand

Op zaterdag 3 en zondag 4 september is de lucht boven het strand bij Duinoord weer gevuld met kleurige vliegers. Veel vliegerliefhebbers uit heel Nederland, maar ook Duitsers en Belgen, hebben zich al gemeld.

De stichting Vrienden van Den Helder, die de vliegerdagen voor de achtste keer organiseert, hoopt er weer een ontspannen feest van te maken voor jong en oud. Elk jaar zijn de éénlijnsvliegers die hoog in de lucht staan de grote publiekstrekkers. Enorme rotors, zelfgebouwde fantasie- en cartoonfiguren, je kunt het zo gek niet bedenken of de ware vliegerliefhebber krijgt het wel de lucht in!

Naast de éénlijners is het strand bij uitstek geschikt om te stunten met bestuurbare deltavliegers. De beste ‘trickvliegeraars’ sluiten hun kampioenschap “Tricksparty” af.

Op de grond is ook van alles te beleven. Voor kinderen zijn er springkussens en spelletjes, inclusief het snoepdroppen, waarbij kleine verrassingen via een vlieger en boodschapper uit de lucht vallen.

Evenals het schatgraven, schminken en (voor een klein bedrag) vliegertjes kleuren. De jongsten kunnen hun lievelingsknuffel een onverschrokken parasprong laten maken en een speciaal brevetje verdienen. Als het tij en de weersomstandigheden het toelaten, zijn er demonstraties van de reddingsbrigade, vliegerdemo’s en blokarten.

Iedereen, jong en oud, die wil vliegeren is van harte welkom. De eerste vliegers gaan beide dagen om 11.00 uur de lucht in. Het volledige programma staat in de laatste week voor het vliegerfeest op www.vriendenvandenhelder.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie