Vlaggenmotie krijgt steun gemeenteraad

De Nederlandse vlag komt te hangen in de vergaderzaal van de gemeenteraad. Dit in navolging van de Tweede Kamer. Overigens krijgt ook de gemeentelijke vlag een plekje in de zaal.

Een door CDA en Stadspartij gezamenlijk ingediende motie om dit te realiseren werd door een meerderheid van de raad omarmd. Marinus Vermooten was van mening dat dan ook maar het stadslied van Den Helder door de raad moest worden ingestudeerd en Kees Visser (VVD) hoopte dat het “geen vlag op een….” wordt.

Beter voor Den Helder was eigenlijk van plan een voorstel in te dienen om ook de Europese vlag op te hangen in de raadzaal, maar trok die motie voor de raadsvergadering al in. Dit ondanks dat PvdA, VVD en D66 lieten weten daar een voorkeur voor te hebben.

De ChristenUnie gaf aan geen behoefte te hebben aan al dat vlagvertoon, maar de meerderheid van de raad besloot anders.

Marcel de Knijf (opsteller ingetrokken motie Beter voor Den Helder) stelde dat in de Helderse raadzaal eigenlijk alleen de Helderse vlag hoort, “omdat we er geen vlaggetjesdag van moeten maken en in de raadzaal van Den Helder immers alleen over Helderse zaken wordt beslist”. Dat voorstel kreeg steun van GroenLinks en de Vrije Socialisten.

Uiteindelijk stemden CDA, VVD, D66, Behoorlijk Bestuur, Fractie Vermooten, Stadspartij en Peter de Vrij (PvdA) voor de vlaggen. Waarna burgemeester Koen Schuiling de gemeentelijke vlag tevoorschijn haalde.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie