Vijf aanhoudingen kermis Huisduinen

De politie moest vrijdagavond in actie komen op de kermis van Huisduinen. Er zijn enkele jongeren meegenomen die zich vooral vervelend gedroegen richting de politie.

Volgens getuigen zou er een vechtpartij zijn geweest, maar dat woord wil de politievoorlichter niet gebruiken. Er hing een grimmig sfeertje en daarom ging de politie kijken. De overlast werd veroorzaakt door een groepje jongeren, dat niet wilde luisteren naar de aanwezige beveiliging.

“Toen wij ter plaatse kwamen en de identiteit vast wilden stellen van de groep jeugd, escaleerde het en werden de collega’s belemmerd in hun werkzaamheden”, aldus de Helderse politie via Facebook. “Collega’s werden uitgescholden met termen als kankerlijers en kankerhomo’s.”

Een agent probeerde tijdens een aanhouding de jeugd op afstand te houden om voldoende werkruimte te creëren voor de overige agenten, die bezig waren met de aanhouding.

“De jeugd werd dusdanig opstandig dat de collega geweld moest gebruiken om ze op afstand te houden. Hierbij werd de collega in zijn gezicht geslagen door een van de jongeren. De collega kwam ten val en heeft hier kapotte kleding en een blauw oog aan over gehouden. De verdachte is later door ons aangehouden.”

Door de politie zijn in totaal vijf personen aangehouden voor onder meer belemmering, belediging en mishandeling. Het Basisteam Recherche is druk bezig met het onderzoek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie