Vier ideeën winnen Cultuurprijs

3D Street-art, Klassiek in de Rondte, Kunstkastjes en de Historische fotoroute Den Helder hebben de gemeentelijke Cultuurprijs 2018 gewonnen. Aan de prijs is een bedrag van 20 duizend euro verbonden, te verdelen over de winnende ideeën.

3D Street-art behelst straattekeningen die als blikvanger dienen voor bijvoorbeeld de citymarketing. Dit idee is goed voor 4350 euro. Klassiek in de Rondte is een creatieve manier om klassieke muziek onder de aandacht van een breed publiek te brengen, ook door verbindingen te leggen met genres als hiphop en rap. Deze winnaar ontvangt 6350 euro.

Kunstkastjes bestaat uit het beschilderen van verschillende elementen in de openbare ruimte met maritieme onderwerpen die het karakter van Den Helder benadrukken: 4300 euro.

De Historische fotoroute Den Helder ten slotte beoogt hetzelfde maar dan vanuit geschiedkundig perspectief, met een accent op wat in de tweede wereldoorlog verloren is gegaan: 5000 euro.

Vijftien organisaties deden een gooi naar de prijs. Cultuurwethouder Trees van der Paard: “Het is verheugend om te zien dat er ontzettend veel creatieve denkkracht is in onze stad. Buiten de vijftien inzendingen kregen we namelijk veel tips binnen van inwoners. Zij zien verschillende mogelijkheden om Den Helder nog mooier te maken en verder op de kaart te zetten.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie