Verwacht: spektakel op de Streepjesberg

Na het promoveren van FC Den Helder is de enige echte Helderse derby helaas van de voetbalkalender verdwenen, maar door de stap van beide ploegen naar de tweede klasse is de beladen halve derby tussen de Nieuwediepers en ZAP uit Breezand in stand gebleven.

En het moet gezegd worden: beide ploegen doen het meer als uitstekend in de beginfase van de competitie. “We zijn al weer vijf wedstrijden ongeslagen en langzamerhand vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “De trainingsopkomst is groot en je merkt aan alles dat de spelers revanchegedachten hebben na de kansloze 0-3 nederlaag vorig jaar bij ons thuis tegen ZAP.”

“Tevens denken de spelers stiekem aan de eerste periodetitel met de wedstrijd tussen de twee koplopers ook dit weekend in het verschiet. Wij als staf hebben totaal geen revanchegevoelens en denken aan een periodetitel doen we al helemaal niet. Lekker voetballen, alles voor elkaar over hebben en een groot saamhorigheidsgevoel, dan komt het resultaat vanzelf.”

Verhoef verwacht zondag een mooie pot voetbal, twee voetballende ploegen en beide opponenten tot op bot gemotiveerd. De blessure van aanvoerder Kenny Gerssen is een aderlating, maar zijn vervanger Jermaine Bregita doet het uitstekend. Met tien doelpunten in vier wedstrijden is hij topscoorder in de tweede klasse. Duco Swart en Wouter Phillip zijn twijfelgevallen. De wedstrijd staat onder leiding van een jonge talentvolle scheidsrechter. “Over het niveau van de scheidsrechters hebben we tot nu toe niet te klagen in onze klasse”, stelt Verhoef.

De Koning
De Breezandse tegenstander heeft een aanmerkelijk zwaarder programma gehad en staat toch op de vijfde plaats. Met Robin Schouwvlieger en Marvin La Croes heeft de ploeg een levensgevaarlijke voorhoede. Ook het verhaal van de trainer Hans de Koning is uniek. De ex-doelman van AZ ’67 en FC Twente is benoemd tot interim-trainer van FC Volendam na het ontslag van Misha Salden. De 58-jarige trainer was tussen 2012 en 2015 ook al werkzaam in het vissersdorp en hij heeft de Polderse ploeg niet in de steek gelaten. “Afspraak is afspraak, ik blijf ook trainer bij ZAP en dat is opmerkelijk in het profvoetbal.” Aan de hand van de Koning is Volendam de weg omhoog ingeslagen en ZAP doet ook om de bovenste plaatsen mee.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie