Verrassing op het Helders kampioenschap

Verrassend was toch wel het verlies van 3-2 dat de veldvoetballers van FC Den Helder leden tegen JVC. De eerste wedstrijd was op zaterdagmiddag tussen de gastheren van Zeemacht tegen HCSC. Door het groot onderhoud op het Zeemacht complex was het kampioenschap verplaatst naar de Dogger.

HCSC trok de wedstrijd meteen naar zich toe en toen na een twintigtal minuten het eerste doelpunt viel hing een grote uitslag in de lucht. Maar de Helderse ploeg ging onzorgvuldig om met het grote aantal kansen en Zeemacht kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Ook Zeemachtspits Remsey Carmelia dook een aantal malen gevaarlijk op voor de vijandelijke doel, maar wist niet tot scoren te komen. Voor de rust wist HCSC echter via een vrije trap van Kenny Holswilder toch de voorsprong uit te breiden.

De tweede helft had trainer Harald de Klerk zijn team opdracht gegeven om de ruimtes kleiner te houden, waardoor HCSC een stuk minder gevaarlijk was. Ondanks enkele kansen voor de Sailors was de 2-0 overwinning een terechte einduitslag. De shoot outs werden ook met 3-2 een prooi voor HCSC.

Stadskampioen
FC Den Helder was als stadskampioen de favoriet in de tweede wedstrijd en liet dat ook door het grote veldoverwicht zien. Ondanks het veelvuldig balbezit kwam de ploeg uit Julianadorp echter wel op een 1-0 voorsprong. Een groot aantal kansen voor de kersverse tweedeklasser en een bal op de paal leden wonderbaarlijk niet tot de gelijkmaker. De tweede helft liet het hetzelfde spelbeeld zien. FC Den Helder was sterker, maar JVC ging veel effectiever om met het benutten van de kansen. Toen JVC op een 2-0 voorsprong kwam hing een verrassing in de lucht. Na een benutte strafschop kwam de spanning echter weer volledig terug in de wedstrijd.

Doordat beide ploegen nog eenmaal wisten te scoren werd de eindstand bepaald op 3-2 en is JVC de trotse koploper. Grote man aan de Julianadorper zijde was Jonard Bernardina, die een ware plaag was voor de FC Den Helder verdediging. Een pleister op de wonden was het winnen van de shoot outs met 4-3 door FC Den Helder.

Volgende week wordt het ongemeen spannend omdat drie van de vier ploegen nog in aanmerking komen voor de finale op 16 september.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie