Vernieuwing stadshart op koers

In de Beatrixstraat zijn alle gebouwen tussen het Thais restaurant en Flow vervangen door nieuwbouw. Het project heeft de naam De Hofdame meegekregen. Woningstichting en Zeestad zijn de ontwikkelaars.

Op de begane grond komen winkels, waaronder de behangzaak Piet Karsten, banketbakker Bos en Multivlaai. Karsten verhuist vanaf de Zuidstraat, terwijl de andere twee bedrijven vanuit de Spoorstraat naar de Beatrixstraat komen.

Boven de bedrijven liggen appartementen en het is de bedoeling dat die combinatie het gebied levendiger maakt. Parkeren kan in de parkeergarage Sluisdijk pal achter De Hofdame.

Het project is een van de pijlers van de vernieuwing van de Helderse binnenstad, een operatie die inmiddels tien jaar in uitvoering is. Andere belangrijke onderdelen ervan zijn de opknapbeurt van de Keizerstraat en de nog te realiseren nieuwbouw aan het Bernhardplein.

Op 31 augustus en 1 en 2 september organiseren Woningstichting en Zeestad het feest ‘Stadshart op Koers’: een vrij toegankelijk feest voor Den Helder. Het speelt zich af in de binnenstad en op Willemsoord. Check: Stadshart op Koers

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie