Vernielingen op de Linievelden

De politie heeft zaterdag zeven minderjarige personen aangehouden. Ze waren betrokken bij vernielingen en baldadigheid op de Linievelden

“Vannacht kregen wij om 02.29 uur melding van een man die ’s nachts langs het Liniepad in Den Helder aan het vissen was, dat hij hoorde dat er op dat moment vermoedelijk vernielingen gepleegd werden op sportterrein de Linievelden. De melder hoorde harde breekgeluiden op het terrein. Dit terrein is ’s nachts verboden toegang.”

De politie kwam met meerdere eenheden om 02.32 uur ter plaatse en zag dat diverse doelen en fietsenrekken waren omgegooid/getrapt en dat er veel drankflessen waren stukgegooid. “We zagen dat er meerdere voetsporen naar de bosschages aan de zijde van de Huisduinerweg liepen en besloten het terrein af te zetten.”

Hierop werden de bosschages afgezocht en vrij snel kon de eerste verdachte worden aangehouden. “Vrijwel direct hierop hielden wij nog vier verdachten aan. Toen deze verdachten waren afgevoerd, bleven enkele collega’s op het sportveld aanwezig, omdat wij vermoedden dat er mogelijk nog meer verdachten in de bosschages zaten.

Na tien minuten hoorden wij opnieuw geluiden en kort hierop kwamen nog twee verdachten uit de bosschages, die kennelijk dachten dat de politie weg was. Ook zij werden aangehouden.”

De vernielers bleken allemaal minderjarig te zijn. Een van hen bleek een mes en vervalst legitimatiebewijs bij zich te hebben. Ook hadden ze alcohol bij zich. De ouders zijn op de hoogte gebracht en de verdachten hebben de rest van de nacht in de cel doorgebracht.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie