Vernieling onder invloed van drugs

Zondagmiddag kreeg de politie de melding van een onwel persoon bij station Zuid in Den Helder. De melder was tevens het slachtoffer en zou verbaal zeer agressief zijn.

Aangekomen op het station Zuid zagen de agenten een jongeman staan. Op de vraag of hij de beller was kregen zij direct een gigantische lading aan scheldwoorden over zich heen. Waar het op neer kwan was dat hij de ambulance nodig had en absoluut niet zat te wachten op hulp van de politie.

De jongeman had flink wat bloed bij zijn voet en schoenen zitten en hij zei meerdere malen dat hij pijn had, later bleek dat hij deze verwondingen had opgelopen omdat hij een raam vernield had.

De man was verbaal zo agressief en beledigend dat hij werd aangehouden voor belediging. Later bleek dat hij flink onder invloed was van harddrugs.

In het cellencomplex is de ambulance ter plaatse gekomen en hebben de wond bekeken. De verdachte ging onder toeziend oog van de politie mee naar het ziekenhuis om daar gehecht te worden. Eenmaal in het ziekenhuis weigerde de verdachte geholpen te worden en is daarop weer meegegaan naar het politiebureau waar hij verhoord zal worden voor de vernieling en de belediging van de twee agenten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in de trein en trof daar meerdere sporen van vernielingen en bloed aan.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie