Veldvoetbal gaat weer van start

De veldvoetbalcompetitie barst weer los, de Helderse veldvoetballers mogen het komende weekend weer de wei in.

Zaterdag:
HCSC – EVC 14.30 uur.
Zondag:
FC Den Helder – Spirit 30 SC (14.00 uur)
Medenblik – JVC (14.00 uur)
Sint Boys – Zeemacht (14.00 uur.)

Voor de stadskampioen FC Den Helder, die dit jaar weer in de tweede klasse uitkomt, begint het avontuur tegen Spirit 30 SC. De tegenstander uit Hoogkarspel is ook gepromoveerd uit de derde klasse B. Voor het aankomende seizoen in de tweede klasse doet teammanager Richard Verhoef geen uitspraken. “Vorig jaar bekeken we het ook per wedstrijd en dat is prima bevallen.” De Helderse ploeg heeft de afgelopen weken een aantal nuttige oefenwedstrijden gespeeld en groeit langzamerhand naar elkaar.

“We zijn weliswaar een aantal routiniers kwijtgeraakt, maar daarvoor zijn Jordy Bos, Jermaine Bregita, Joell Constancia, Mark Dalmayer, Bernard Boom en Bas van Steinvoorden de selectie komen versterken. Met deze aanwas en de A junioren Angelo Simmons en Kayo Artsen die vanaf heden aan de selectie zijn toegevoegd, is de selectie in de breedte aanzienlijk sterker geworden. Met vijf gepromoveerde teams uit de derde klasse zal het een spannende competitie worden met Assendelft en Kolping Boys als kampioenskandidaten”, aldus Verhoef.

HCSC
HCSC speelt een thuiswedstrijd tegen EVC. De finalist van het Helderse kampioenschap heeft een uitstekend seizoen achter de rug en wist in de nacompetitie van vorig jaar net geen promotie naar de tweede klasse af te dwingen. De tegenstander uit Edam is een ploeg die al jaren mee doet om de bovenste plaatsen. Het zal voor HCSC een moeilijk jaar worden, het aantal sterke (Amsterdamse) ploegen is in de derde klasse A toegenomen en daardoor aanzienlijk sterker geworden.

JVC start in de vierde klasse, met een uitwedstrijd tegen Medenblik. De tegenstander eindigde vorig jaar op een zevende plaats. De ploeg uit Julianadorp is enkele routiniers kwijt geraakt, maar heeft ook enkele versterkingen kunnen verwelkomen. Of JVC een rol van betekenis kan spelen zal het komende seizoen uitwijzen.

Zeemacht begint de competitie met een uit wedstrijd tegen Sint Boys. De Sailors liepen vorig jaar de nacompetitie net mis en de tegenstander uit Sint Maarten eindigde op een zevende plaats in de vijfde klasse A. “De schoolvakanties zijn achter de rug, dus onze vaders in het team zijn weer op het trainingsveld gesignaleerd”, vertelt trainer Harald de Klerk met een glimlach. “Na alle hectiek rond het Helders kampioenschap ben ik blij dat de competitie weer begint. We gaan er een mooi jaar van maken, het beroemde linker rijtje is ons doel.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie