Veelomvattend werk Vlietman in Kunstuitleen

Kees Vliet,man exposeert bij de Kunstuitleen. Te zien is een overzicht van zijn veelomvattende oeuvre dat zich onder meer kenmerkt door verschillende stijlen. Opening zondag 3 november om 14.00 uur.

Vlietmans werk maakt al ruim 30 jaar deel uit van de collectie van de Kunstuitleen Den Helder. Na zijn opleiding aan de Rietveld Akademie  (1973 – 1979) zocht hij samenwerking met de SBK’s en kunstuitlenen. Vlietman: “Het systeem van kunst huren , een spaartegoed opbouwen om een kunstwerk  te kunnen aankopen  en de toegankelijkheid van de Kunstuitleen, spreekt mij nog steeds aan.”

De grote verscheidenheid van Vlietmans werk, in de loop der jaren, is met deze expositie goed zichtbaar. Begonnen met realistisch werk, dat in de loop der jaren steeds abstracter werd, om de laatste tijd weer terug te keren naar het realisme. “De locatie waar ik werk heeft invloed op het resultaat. Franse landschappen werkte ik in het atelier nog uit tot  een abstract landschap.”

Later ging zijn voorkeur uit om het landschap direct weer te geven. Ter plekke schilderen en daar ook het werk afmaken. “De luchten van de Noordzee schilderijen maak ik grotendeels buiten, in het atelier werk ik het schilderij af. De laatste tijd plaats ik figuurtjes in het landschap, daarmee accentueer je niet alleen de immense leegheid van het landschap, maar ook een verlangen naar een verlatenheid en schaarse stilte.”

Te zien: deze maand en december. De Kunstuitleen is te vinden op Willemsoord.

Foto: Kees Vlietman (aangeleverd door Kunstuitleen)

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie