Veel animo Vitaal Nieuw Den Helder

Onder de doelgroep 65 tot 75 jaar bestaat veel animo om mee te doen aan de fitheidstest van Vitaal Nieuw Den Helder. De organisatie verwacht op 8 maart maar liefst 130 personen te testen.

Na afloop van de test krijgen de deelnemers een advies en kan elke individuele deelnemer besluiten al dan niet mee te doen aan een 12-weeks beweegprogramma.

Dat er veel deelnemers zijn heeft te maken met de uitgebreide wervingsfase. Bijna 1600 mensen in de leeftijd 65 tot 75 jaar in de wijk Nieuw Den Helder en Huisduinen zijn persoonlijk aangeschreven.

De gemeente Den Helder had hierbij een ondersteunende rol. Mensen die niet reageerden kregen bezoek van een ouderenbezoeker om middels een persoonlijk gesprek wel of niet in te gaan op de uitnodiging.

De fitheidstest op 8 maart start om 9:00 uur en vindt plaats in de Draaikolk. De deelnemers hebben hiervan persoonlijk bericht ontvangen. Bij de test worden onder andere de bloeddruk, het BMI, knijpkracht en reactietijd gemeten.

Dankzij de inzet van ruim 20 vrijwilligers van C.S.A.V. Turnlust, een arts, adviesmedewerkers en Sportservice Den Helder is deze testdag mogelijk.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie