Van Der Oord sluit de deuren

Drogisterij Van der Oord verlaat na 51 jaar de Marsdiepstraat. Het “Koffie en Thee Oord”, zoals het de laatste jaren ook door het leven ging, stopt ermee per 31 december. Het pand blijft echter niet leeg staan, want Marcel Duyzer van Modelauto’s en Treinen verhuist van Willemsoord naar Nieuw Den Helder.

“Ik ga op zoek naar een kleiner pand voor Koffie en Thee Oord en ga op stap met mijn koffie en thee foodkar, maar Drogisterij Van der Oord houdt op 31-12-2017 na 60 jaar op met bestaan”, zo meldt Sylvia van der Oord.

“Mijn ouders zijn met de drogisterij begonnen op het Marsdiepplein in 1957 en later verhuisd naar waar we nu al 51 jaar zitten.”

De maand december wordt een drukke in het pand, want Van der Oord en Duyzer zijn er dan samen te vinden. Dat heeft te maken met het feit dat Duyzer eind november zijn pand op Willemsoord moet verlaten. En hoewel Van der Oord vertrekt, blijft het mogelijk pasfoto’s te laten maken, want Duyzer neemt deze dienstverlening over.

Na 51 jaar verlaat de laatste van de familie Van der Oord dus het pand. De winkel die Sylvia zelf op 3-jarige leeftijd opende.

Deze zaterdag in De Week op Zaterdag een gesprek met Sylvia van der Oord over het besluit na 60 jaar te stoppen met de winkel. Luister mee tussen 10.00 en 12.00 uur!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie