Vakkampioenen horeca

De Skills Heroes kwalificatie leverde twee leerlingen van het ROC Kop van Noord-Holland een landelijke finaleplaats op: Dennis Luiting in de categorie kok en Chantal Cazemier in de categorie gastheer/gastvrouw.

De Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo’ers die leren voor de horeca. Maar liefst 23 roc’s streden vorige week bij het Horizon College in Heerhugowaard mee in de categorie kok en categorie gastheer/gastvrouw.

De koks moesten een amuse, voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht bereiden. De gastheren en gastvrouwen moesten niet alleen de gasten ontvangen, uitleg geven over het menu, een wijnadvies geven en de gerechten serveren. Ook moesten zij een showtafel maken, diverse kruiden en likeuren herkennen en een cocktail aan tafel bereiden.

Uit elke categorie zijn acht finalisten gekomen. De finalisten strijden komend voorjaar om de landelijke titel. De eindstrijd heeft maart volgend jaar plaats in de RAI, Amsterdam. De landelijke winnaar maakt kans op deelname aan World Skills in Kazan, Rusland, waar om de wereldtitel wordt gestreden.

Foto: de gastheren/gastvrouwen in actie.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie