Tweede ronde begroting op LOS TV

De gemeenteraad begint vandaag, woensdag 7 november, aan de tweede en laatste ronde van de algemene beschouwingen. De vergadering is in het stadhuis aan de Bijlweg en begint om 16.00 uur. De begrotingsvergadering is live te volgen via LOS TV.

In de tweede termijn gaan de fracties in op de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de algemene beschouwingen.

De eerste termijn leidde tot een dertigtal amendementen op de begroting voor 2019. Er zijn in totaal 14 moties ingediend. Een amendement is een wijzigingsvoorstel op de begroting. Een motie is een opdracht aan het college tot ander of nieuw beleid op een bepaald terrein.

Per fractie wordt hiervoor een maximale spreektijd van 7 minuten beschikbaar gesteld. Korte interrupties voor verduidelijkende vragen zijn in deze termijn toegestaan.

Daarna reageert het college, waarna om half zeven een dinerpauze begint. Om kwart voor acht gaat de vergadering verder.

Fracties geven aan welke moties en amendementen worden gehandhaafd, gewijzigd, aangehouden of ingetrokken. Daarna volgen de stemmingen. Als alles volgens schema verloopt dan sluit de vergadering om negen uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie