Twee ton coke onderschept

Zr ms Zeeland heeft in de nacht van 28 op 29 januari, een transport met ruim 2000 kilo drugs onderschept. De onderschepping gebeurde tijdens een nachtelijke patrouille in de Caribische Zee. De verdachte pakketten met drugs en de opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Een vliegtuig van de Caribische Kustwacht detecteerde afgelopen maandag een verdacht contact op open zee. Het vaartuig viel op door het vaargedrag en de positie. Dankzij de inzet van de NH90-helikopter, een snelle FRISC-onderscheppingsboot met aan boord een Amerikaans kustwachtteam kon de verdachte boot tot stoppen worden gebracht.

De commandant van de Zeeland, kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld, is tevreden met de enorme vangst en vooral trots op de wijze hoe is samengewerkt tussen de verschillende diensten. “Al met al een zeer geslaagde actie. Door slim en goed teamwerk tussen de Kustwacht, de NH90, het team van de Amerikaanse Kustwacht en de bemanning van de Zeeland is deze actie tot een succes gebracht.”

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie