Tulpen boven Amsterdam

Aerial view of expansive fields filled with tulips in Holland. After blooming, the flower bulbs will be harvested, to be sold later and planted in gardens around the world.

Meer toeristen naar de Kop van Noord-Holland lokken. Dit is het belangrijkste doel van de campagne Tulpen boven Amsterdam die woensdag van start ging. Kleurrijk Julianadorp en de Floratuin Julianadorp doen er aan mee.

Molens, kaas en vooral ook tulpen staan synoniem voor Nederland. Binnen Holland boven Amsterdam de tulpenkwekers samen goed zijn voor de jaarlijkse productie van 2 miljard tulpen. De uitgestrekte tulpenvelden trekken grote aantallen toeristen per jaar uit de hele wereld en er is ruimte voor meer bezoekers.

In de Kop van Noord-Holland bevindt zich het grootste aaneengesloten bollengebied wereldwijd. Daarmee heeft de regio een voorname positie in de internationale handel in bloembollen.

Met een totale oppervlakte van 12.000 hectare tulpenvelden is de regio Holland boven Amsterdam leidend op het gebied van de tulpenteelt. Toeristen uit binnen -en buitenland komen naar de regio om de uitgestrekte tulpenvelden te bewonderen.

De campagne is een initiatief van negen locaties en evenementen, die de krachten gebundeld hebben om bezoekers in het voorjaar (maart/april t/m mei) een bloem- en kleurrijk en gevarieerd voorjaarsprogramma aan te bieden voor regionale, nationale en internationale toeristen. Kleurrijk Julianadorp organiseert onder meer wandelingen langs bloeiende bollenvelden, terwijl de Floratuin een pluktuin kent.

Foto: aangeleverd.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie