Trapveldje Kanaalweg eindelijk officieel

De aanleiding van de officiële opening van het trapveldje aan de Kanaalweg leest als een jongensboek. 33 jaar geleden vroegen vier schoolvriendjes de gemeente een groen speelveldje om een balletje te kunnen trappen.

“Destijds zei een meneer van de gemeente dat hij zijn best zou gaan doen en hadden we er alle vertrouwen in”, zegt een lachende Pieter Kos. De huidige wethouder was destijds een van de vier musketiers.

Leerlingen van de Thorbeckeschool viel de eer te beurt de opening een sportief karakter mee te geven. Leerkracht Ton Mooij: “We zitten als school midden in het centrum, dus heel veel grasveldjes om te sporten zijn er niet. Als school maken we geregeld gebruik van deze locatie, gisteren werd hier door een groep nog een partijtje slagbal gespeeld.”

De aanvragers van toen waren Jeoffry Bakker, Marco Bakker, Onno van Heerwaarden en Pieter Kos. Gevieren kwamen ze woensdag weer op ‘hun’ veldje, om de officiële ingebruikname bij te wonen.

“Het is belangrijk dat de jeugd kan sporten en daar moeten we als gemeente dan ook de mogelijkheden voor scheppen”, aldus een trotse wethouder Kos. “Het is misschien een jaar of drieëndertig te laat, maar het is er uiteindelijk toch van gekomen.”

Er is volgens Kos overleg geweest met de omwonenden, die waren bang voor geluidoverlast en een vrijplaats voor het uitlaten van honden. Er is getracht dat laatste in te dammen door een wildrooster bij de ingang neer te leggen en ook de wijkagent houdt regelmatig een oogje in het zeil.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie