Tourfinish weer op Javastraat

Tourvoorzitter Wim Erkelens Cooke presenteerde maandagavond het routeschema voor de tour van 2017. Op donderdag 8 juni is de etappe op Texel, met neutrale start vanaf de boot.

Vorig jaar ging het niet helemaal goed, maar renners die zich dit keer niet aan de regels houden wacht diskwalificatie en mogen ook de volgende dag niet meer van start.

Op vrijdag 9 juni is de officiële start bij Fort Erfprins, waarna over de dijk naar Huisduinen wordt gereden. Daarna op naar het rondje richting Julianadorp en via het defensieweggetje terug richting Jan Verfailleweg. Daar is ook, net als vorig jaar, de finish.

De zaterdag is de dag waarop de traditionele omloop over de dijk wordt verreden. De drempels in het Schapendijkje zijn een lastig obstakel en vergen dus extra voorzichtigheid en opletten van de renners. Ook de Dames Nieuwelingen gaan op zaterdag van start en keren net als in 2016 ook op zondag weer terug in de tour.

Die zondag is anders dan de afgelopen jaren, de tour keert namelijk terug naar de Javastraat. Het rondje gaat vanaf Javastraat richting Watertoren, rechtsaf de Middenweg op, Timorlaan en weer de Javastraat in. Dit criterium heeft een lengte van 1,6 kilometer en is daarmee 500 meter langer dan het rondje om de Kerkgracht.

Er hebben tot nu toe dertig ploegen ingeschreven voor de Tour de Lasalle.

De winnaar van vorig jaar, Sam Boon, komt terug om zijn titel te verdedigen. De verwachting is dat ook Glenn van Nierop, winnaar in 2015 en vorig jaar op de dijk zwaar ten val gekomen (hij was twee maanden uitgeschakeld) zijn opwachting weer maakt.

Ook zijn er weer lokale helden, zoals bekende renners als Marc Hulzebos en Raymond Bakker.

Er zijn dit jaar meer sponsors, wel heeft De Kampanje na vele jaren afgehaakt als sponsor van de gele trui, maar daarop staat nu de slogan “Den Helder, Stoer en Energiek”. De sponsor hiervan is CityMarketing Den Helder, dat meent dat de Tour prima past bij deze slogan.

De overige truien worden gesponsord door AH SchootenPlaza, Sportswear De Groot, Groet Auto en Bakker Geluidstechniek. De etappes krijgen dit jaar de namen van Groet Auto, Rabobank Kop van Noord-Holland, CityMarketing, Oosterbaan (Dikke Bandenrace op zondag) en Zeestad.

De etappes op zaterdag en zondag worden in de middaguren verreden, de Dames Nieuwelingen gaan ’s morgens om 11.00 (zaterdag) en 12.00 (zondag) uur al van start.

De LOS doet van 8 tot en met 11 juni zoals gebruikelijk weer vier dagen lang live verslag van de Tour de Lasalle!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie