Toneelvereniging MBSOV 70 jaar

De MBSOV toneelvereniging (voorheen WSOV) bestaat 70 jaar. In het jaar 1947 wordt de afdeling amusement van de Werf en Sport vereniging (WSV) opgericht.

Veelal betreft het feestavonden in het oude Casino aan de Molengracht, welke opgevuld worden door een optreden van de Revue/Toneel afdeling. Vanaf 1956 gaat de vereniging zich alleen nog maar richten op het toneel.

In dat jaar wordt het Blijspel “De Cocuspalm” opgevoerd in de zaal van de Gemeentelijke Lyceum in Den Helder, maar toen onder de naam W.S.O.V. (Werf Sport en Ontspanningsvereniging). Ook gaat de toneelgroep dan “buitenshuis” optreden.

,,Bejaarden- en Verzorgingstehuizen stellen het zeer op prijs dat wij hun bewoners een leuke avond komen bezorgen” zo laat de club weten. Dit heeft tot gevolg dat de groep ieder jaar ongeveer acht tot negen keer optreed.

Met bus en aanhanger volgeladen met decorstukken, gaat de bouwploeg een dag van te voren naar de tehuizen om het toneel opbouwen. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds in de regio opgetreden, zij het weer onder een andere naam (MBSOV) en is het meer gericht op verenigingen en buurthuizen.

Dit jaar speelt de toneelafdeling van de MBSOV de Komedie: ,,Komt wel goed schatje” op vrijdag 7 april.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie