Toch nog Brede School in Julianadorp?

Het CDA wil dat het college een nieuwe poging doet om de basisscholen De Rank, De Vloedlijn en De Hofstee weer met elkaar in gesprek te laten gaan om te komen tot een Brede School.

Een motie die het college oproept dit te stimuleren wordt maandag in stemming gebracht in de raadsvergadering.

De gesprekken tussen de drie Dorper scholen gingen in 2009 van start en stopten eind 2015, omdat de scholen het niet eens konden worden. Dit ondanks het feit dat ze wel alledrie van mening waren dat een Brede School een goede ontwikkeling zou zijn. Onderwijswethouder Trees van der Paard reageerde destijds zeer teleurgesteld. Het CDA probeert middels de aangekondigde motie de plannen nu toch weer bespreekbaar te krijgen.

Basisschool de Vloedlijn is inmiddels gerenoveerd, De Rank en De Hofstee krijgen geld voor renovatie, waarbij het voormalige wijkcentrum deel uitmaakt van deze renovatie. Ook Stichting Kinderopvang Den Helder is betrokken bij de renovatie. Het CDA is nog altijd van mening dat een brede school in Julianadorp van toegevoegde waarde is voor kinderen en de wijk.

De motie vraagt het college dan ook te stimuleren dat de basisscholen De Hofstee, De Rank en De Vloedlijn, samen met de Stichting Kinderopvang Den Helder, de samenwerking weer opzoeken en de gesprekken tot vorming van een brede school weer opgepakt worden.

De VVD heeft al aangegeven deze motie te ondersteunen. De raadsvergadering is maandag 10 juli live te volgen via LOS TV.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie