Toch camerabewaking op Zuid

Er komen camera’s op station Zuid. Dat kondigde wethouder Odd Wagner woensdagavond aan tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad. De NS plaatst ze binnen zes weken voor een proef van zes maanden.

Het is echter nog wel de vraag waar de camera’s komen te hangen. Wens van de raad is met zicht op de omgeving, omdat daar juist veel rottigheid plaatsvindt. Op de vraag hierover kon Wagner nog geen antwoord geven.

Het overleg met de NS had woensdagmiddag plaats, dus alle details waren nog niet voorhanden. Volgens Peter Reenders (Stadspartij) mag de NS alleen camera’s op de perrons plaatsen, maar daar kon de wethouder geen ja of nee op zeggen.

“Dat is de uitwerking en daar komt binnenkort meer duidelijkheid over”, aldus Wagner. “We willen een veilig station en daarom zijn we in gesprek gegaan met de NS. Behalve de toezegging van de camera’s is ook overeengekomen dat er nog dit jaar een gezamenlijke visie op het gebied bij het station komt. Alle stappen tezamen moet het gebied veiliger maken.”

Enkele weken geleden liet het college nog weten dat er geen geld is voor camerabewaking op station Zuid. De kosten zouden 25.000 euro zijn en dat was er niet.

De VVD had om camera’s gevraagd en voor de begrotingsvergadering van de raad stond er wederom een motie op de agenda. Die werd met het goede nieuws van Wagner dus overbodig.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie