Tijdelijk geen uitzendingen gemeenteraad

Het was de afgelopen jaren gebruikelijk dat de LOS de vergaderingen van de gemeenteraad live uitzond via haar tv-kanaal, website en de LOS app. Door onvoorziene omstandigheden kunnen we daar helaas, in elk geval tot aan het komende zomerreces, geen vervolg aan geven.

De reden is dat een derde partij in het geheel, die nodig was voor het doorsturen van de door de gemeente geleverde stream aan de LOS, onverwachts besloten heeft deze dienstverlening te stoppen. In de afgelopen weken is, mede door de afdeling ICT van de gemeente en de leverancier van onze tv-playoutdiensten, gezocht naar een oplossing, maar die is helaas nog niet gevonden.

Een oplossing die wel gaat werken neemt echter wat tijd in beslag. Het betreft namelijk de ingebruikname van een compleet nieuwe playoutdienst (stond al op de planning, maar is nu vervroegd). Dat gebeurt uiterlijk met ingang van de opening van onze nieuwe locatie, op zaterdag 20 juli. Deze nieuwe dienst is gebruikersvriendelijker, levert meer technische mogelijkheden op voor de omroep en daarna kunnen ook de uitzendingen van de raad (dus na het zomerreces) weer worden hervat.

Onze excuses voor het ongemak. Wie de raad toch wil volgen kan dat doen via de website van de gemeenteraad.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie