Thijs Zuurbier toont klasse bij DOK

Tijdens de 4e competitierit op het DOK-parcours liet Thijs Zuurbier zien dat hij toch wel over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt. Onder zomerse temperaturen ging een groot deelnemersveld dinsdagavond van start.

Al direct ging Thijs Zuurbier samen met Michael van de Burg in de aanval. Met een hoog tempo wisten de twee vluchters al direct een fikse voorsprong te nemen. Michael van de Burg had zichtbaar moeite om de ontketende Zuurbier te volgen en moest hem op een gegeven moment ook laten gaan.

Met nog 17 ronden te gaan bedroeg de voorsprong nog altijd 30 seconden. Toch zou het peloton terug komen en wist 11 ronden voor het einde de vluchter terug te pakken.

De vlucht had 23 ronden geduurd maar bij Zuurbier waren weinig sporen van vermoeidheid te bespeuren. Hij liet in de laatste ronde zien dat hij nog wat over had om eerst de ontsnapte Beckers bij te halen en met een lange sprint de rest van het peloton met ruim verschil te verslaan.

Tweede werd John van de Water, en derde Michael van de Burg. Wat jammer dat we Zuurbier niet in de Meertour hebben gezien, want ook daar had hij met de besten meegekund. Misschien gaan we dat zien in de Hel van Petten volgende week vrijdag, maar hij twijfelt nog of hij daar gaat starten.

Bij de B-klasse werd Mark Boks winnaar, tweede werd Hessel Leyenaar voor Arnold de Boer.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie