Thijs Zuurbier, clubkampioen A-klasse

Met een machtige eindsprint wist Thijs Zuurbier zijn concurrenten te verslaan tijdens het ‘Open Clubkampioenschap’ van de A-klasse.

Zuurbier is de laatste jaren de sterkste mountainbiker van HRTC DOK, maar deze wielertitel was geheel nieuw voor hem.

In een mooi deelnemersveld met veel renners vanuit de regio werd hieraan deelgenomen. Vooral in de eerste helft van de 60 km werd snel gereden.

Renners Marvin Bruul en Erwin Beckers ontsnapten als eerste echter een lekke band bij Bruul zorgde ervoor dat deze ontsnapping door het peloton te niet werd gedaan. 

Ontsnapping van Jeroen Lute en Michael van de Burg leek meer kans van slagen echter Thijs Zuurbier toonde zijn kracht door constant op kop te rijden van de grote groep en zo werde de twee vluchters weer ingelopen. 

Door diverse tempoversnellingen werd het peloton in tweeën gebroken. Achterste groep was kansloos en in de voorste groep zaten 12 renners inclusief de kanshebbers. Behalve enkele kleine uitlooppogingen bleef de voorste groep bij elkaar. 

Het draaide zodoende ui op een eindsprint  waarin Thijs Zuurbier toonde de sterkste te zijn voor Ruud Slagter (2e) en Jermo Agema (3e).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie