Themamiddag PCOB: ‘de ouwe Helder’

Donderdag 23 februari 2017 zal in de Vredeskerk een themamiddag worden gehouden die georganiseerd is door de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond).

Jan Kikkert, van de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis, neemt u mee  op een rondtrip door ‘de ouwe Helder’. Weet u ze nog de Langestraat, de Middenstraat, de Laan en Tsa waar zaten die ook weer? En wie waren die bekende ‘kraaien’ die daar woonden?

Ook als u niet uit Den Helder komt, Jan neemt u aan de hand van oude en nieuwe foto’s mee door de stadswijk achter de Singel.Even uitwaaien bij ‘Landshok’, de Windwijzer, het zwembad (in de volksmond pierenbadje geheten) op de kluft en het andere zwembad op de dijk. 

En hoe zat het nou ook alweer met de Redders?  En niet te vergeten de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog met de verwoesting van dit stadsdeel.  

Immers geschiedenis is een levend iets, dat moeten we met elkaar delen en vandaar dat we met prachtige foto’s de verhalen omlijsten om de herinnering levend te houden of levend te maken.

En mocht uzelf nog foto’s uit die tijd hebben, schroom dan niet maar neem ze mee want dan kunnen ze ter plekke getoond worden.

Namens Jan Kikkert en Hans van der Blom heb ik het genoegen u hiervoor uit te nodigen, lid of (nog) geen lid, u bent van harte welkom. Aanvang 14.30, entree is vrij. Consumptie is slechts € 1,-!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie