Theaterseizoen in de buitenlucht

Genieten van theather met zon in je rug en het geruis van bomen om je heen. Het openluchttheather de Helderse Vallei en het Timorpark gaan ook dit seizoen weer open.

De eerste voorstelling vindt plaats op zondag 26 mei. Op die dag speelt Het Kleine Theather om 13:00 uur hun familievoorstelling ‘Hans en grietje.’ Hans en Grietjes zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met hun namen als titel. Hij heeft het boek gevonden in de kast van zijn vader. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch. Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. Het Kleine Theater maakt voorstellingen op de meest ambachtelijke manier. Met muziek en humor geven ze een eigen draai aan sprookjes, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten en niet saai voor de oudsten. De voorstelling is geschrikt vanaf drie jaar.

Op zondag 23 juni brengt Drumdrumdrum.nl hun voorstelling ‘BOOHMWHAKALAA!!’, een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Tijdens deze voorstelling mag iedereen mee doen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee muziek gemaakt wordt. Deze familievoorstelling is geschikt voor publiek vanaf zes jaar en start ook om 13:00 uur.

Zomervakantie
In het eerste weekend van de zomervakantie wordt op zondag 14 juli een open podium georganiseerd. Vanaf 13:00 uur zullen diverse talenten uit de regio het podium van het openluchttheater betreden. Voor deze voorstelling is stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder op zoek naar enthousiaste bandjes, singer-songwriters, zangers en zangeressen uit de regio. Iedereen die geïnteresseerd is om muziek te spelen op een zomerse zondag op deze unieke plek kan voor 1 juni 2019 een mail sturen, met een video en de reden waarom hij of zij wil spelen in het openluchttheater, naar info@kampanje.nl ter attentie van Linda van den Berg.

Timorpark
In de muziekkoepel in het Timorpark zijn dit seizoen ook drie openluchtvoorstellingen te bezoeken. Op zondag 2 juni treedt Dick Raat op, gevolgd door Flatland Folks op 7 juli en het seizoen in het Timorpark wordt afgesloten door de voorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ op 4 augustus. De openluchtvoorstellingen in het Timorpark beginnen om 14:30 uur.

Alle voorstellingen worden gratis aangeboden door stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder, de Helderse Serviceclubs en stichting Ondernemen aan Zee. Als voorstellingen vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan of verplaatst worden naar een andere locatie, dan wordt dit gecommuniceerd via de sociale media kanalen van de Helderse Vallei en Theather de kampanje.

Meer informatie over alle voorstellingen is te vinden op de website van de Helderse Vallei.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie