Tennisseizoen bijna ten einde

Den Helder – De laatste toernooien op de tenniskalender in de regio worden momenteel gespeeld. Op het Schapendijkje is het finaleweekeinde van het Top Spin Open in volle gang. Zaterdag is ook het 15e Zeemacht Open veteranentoernooi op de grasbanen in de Schooten gestart.

Tennis is een echte zomersport. In april, mei en begin juni worden de voorjaarstenniscompetities afgewerkt. Daarna houden alle tennisverenigingen een open toernooi. Niet alleen de eigen leden mogen meedoen, maar ook iedereen die ingeschreven is bij de tennisbond kan zich aanmelden. Deze open toernooien zijn door inschrijfgelden, baromzet een vaak een loterij een welkome aanvulling voor de verenigingsclubkas.

Voor de fanatieke tennisliefhebbers wordt de laatste jaren ook een najaarscompetitie en zelfs een wintercompetitie door de KNLTB georganiseerd. “Veteranentoernooien kennen een uniek aspect”, vertelt Evelien Bas van de wedstrijdcommissie van Zeemacht. “De sfeer is vaak gemoedelijker en wij spelen ook een verliezersronde. Op de normale open toernooien gaat de winnaar naar de volgende ronde en is voor de verliezer het toernooi voorbij. Alle deelnemers spelen nu dus minimaal twee wedstrijden, maar dat betekent wel dat we een dubbele aantal partijen moeten inplannen. Met onze drie banen zitten we met 138 deelnemers en maar liefst 118 partijen bommetje vol.”

“Het is weer een grote puzzel geweest om het alle deelnemers naar de zin te maken, maar het is weer aardig gelukt”, vertelt Evelien voldaan. Het is zeker een aanrader om het finaleweekend van Top Spin en het veteranen Open van Zeemacht te bezoeken. Het toernooi van Zeemacht duurt tot zondag 9 september.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie