Techniekdag Marine groot succes

Technisch geschoolde studenten konden woensdag hun vragen stellen tijdens het Tech Talent Event in Den Helder. Het evenement speelde zich af op Zr. Ms. Karel Doorman, het grootste schip van de marine.

Defensie is op zoek naar officieren techniek en heeft 48 vacatures. Ook zijn er tientallen burgerfuncties beschikbaar, vooral op het gebied van techniek. Maar hoogopgeleide technici zijn schaars. Vandaar dat er een speciale wervingsdag is opgezet.

Op de Karel Doorman konden de HBO- en universitairstudenten zich vergapen aan het logistieke ondersteuningsschip met de nieuwste technische snufjes. Ook stonden er een Fennek-verkenningsvoertuig en een FRISC-motorboot in de hangar om de techniek bij Defensie tastbaar te maken.

“De wervingsdag is op de Karel Doorman gehouden om belangstellenden vanuit het hart van de organisatie te laten voelen wat het inhoudt om bij Defensie te werken“, zegt kapitein-luitenant-ter-zee Klaartje van der Kamp-Schellekens, Hoofd Werving.

Er kwamen 117 studenten op de dag af. Behalve een rondleiding over het schip, waren er voor hen presentaties van enthousiast Defensiepersoneel uit de hele krijgsmacht. Ook konden de jongeren militairen en burgermedewerkers het hemd van het lijf vragen.

De opzet wierp zijn vrachten af: tijdens het evenement solliciteerden er direct veertien mensen. “Voor ons is een wervingsdag succesvol als we tussen de 10 en 15 procent sollicitaties ontvangen. Dus deze dag is nu al een succes“, zegt luchtmachtkapitein Albert van Dam.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie